Soms komt er zo'n parel voorbij... In dit geval de voormalige "Oude marechausseekazerne" Statig en met vele originele elementen, fraaie raampartijen, gevelankers, knipvoegen, sierlijsten, et cetera, herinnert deze woning aan de sfeer van lang vervlogen tijden. Dit wordt gekoppeld aan de aanwezigheid van bijvoorbeeld een prachtige badkamer (geheel vernieuwd in 2020) en een keuken die is voorzien van alle gemakken. Het huis beschikt daarnaast nog eens over een riant perceel van maar liefst 509 m².

Bekijk de huispagina van deze woning
Halfvrijstaande woning
Bouwjaar 1890
Aantal slaapkamers 2
Aantal kamers 5
Woonoppervlakte 130 m2
Perceeloppervlakte 509 m2
Inhoud 620 m3
Energielabel Energielabel F

Deze woning is gebouwd in 1890, heeft een inhoud van 620 m³ en een gebruiksoppervlakte woonruimte van ca. 130 m². De overige inpandige ruimte is ca. 33 m² en de externe bergruimte is ca. 18 m². De indeling is als volgt:

Begane grond:
Via de statige voordeur te bereiken entree/hal met trapopgang en trapkast. De woonkamer bevindt zich aan de voorzijde en biedt uitzicht op de diepe voortuin met als middelpunt een schitterende monumentale rode Beuk. De woonkeuken is voorzien van een inbouwkeuken met een koelkast, 4-pits gaskookplaat, afzuigkap, vaatwasser en combi-oven met bordenwarmer. Vanuit de keuken is er toegang tot een veelzijdige opkamer, ideaal te gebruiken als kantoor of hobbyruimte. De daaronder gelegen kelder is de ideale bewaarplek voor etenswaren. De praktische bijkeuken, voorzien van een aansluiting voor de wasmachine, leidt naar het terras. Het toilet is gemoderniseerd in 2020 en beschikt over wandcloset en fonteintje.

1e Verdieping:
Overloop met een vaste kast voor extra opbergruimte. Twee slaapkamers waarvan één met een vaste kast. De badkamer is in 2020 geheel op maat gemaakt met zoveel mogelijk behoud van de bestaande balklagen. Dit heeft geleid tot een moderne, luxe badkamer (2020) voorzien van een whirlpool, inloopdouche, wastafelmeubel en wandcloset. De badkamer wordt mechanisch geventileerd.

2e Verdieping:
De trapopgang naar de tweede verdieping is een lust voor het oog. Speciaal op maat gemaakt door vaklui en een absolute aanwinst voor het huis. Via de trap is de zolderberging bereikbaar. Deze doet thans dienst als bergruimte doch is eventueel te verbouwen tot extra kamer. De kenmerken zijn:
– Energielabel F.
– Verwarmd middels een Nefit CV-ketel (bouwjaar 2009).
– Er is glasvezel aanwezig.
– De woning is grotendeels voorzien van houten kozijnen. Het raam van de badkamer is van kunststof met HR++ beglazing.
– De keuken is in 2021/2022 gerenoveerd waarbij de meeste inbouwapparatuur is vervangen.
– Parkeergelegenheid aan de voorzijde van de woning.
– Aan de achterzijde van de woning bevindt zich een fraai aangelegde tuin met diverse zitjes, een groot terras, borders en een vrijstaande schuur. Ideaal voor het opbergen van fietsen en tuinspullen. Ook de tuin is anders dan anders. Direct achter de woning een terras om heerlijk buiten te eten op zonnige dagen. Iets verder van de woning staat de schuur met daarnaast de prachtige tuin met een groot terras.
– Het dak aan de voorkant en de zijkant is in 1996 voorzien van nieuwe Verbeterde Hollandse dakpannen met nieuwe panlatten.
– De woning is gelegen op loopafstand van het centrum van Neede met diverse voorzieningen zoals winkels, openbaar vervoer en sportvoorzieningen.
– Wandelpark en natuurgebied “Het Spilbroek” bevindt zich op enkele minuten lopen. Ideaal geschikt voor mensen met een hond. Tot zekerheid van de nakoming van de verplichtingen van de koopovereenkomst dient de kopende partij een bankgarantie (10% van de koopsom) te stellen bij een Nederlandse bankinstelling c.q. een waarborgsom (10% van de koopsom) te storten bij de notaris. Aan de gegevens die in de brochure staan vermeld kunnen geen rechten worden ontleend. Aanbiedingen kunnen worden gezien als een uitnodiging tot het doen van een bod. De diensten die Scheers & Roes Makelaars verleent, geschieden onder de voorwaarden van de NVM.

Vergelijkbare objecten