Zijn we wel blij met onze woning?

Door corona bekijken we opnieuw of we wel blij zijn met hoe we wonen….

Het woongenot ligt onder een vergrootglas sinds velen dit jaar gedwongen meer tijd thuis doorbrengen. Zelden hechtten we zoveel waarde aan onze woning en de directe leefomgeving als nu.

Past dit huis nog? Wonen we hier nog fijn? Is er genoeg ruimte om je even terug te trekken? Kan je gemakkelijk een ommetje maken in de omgeving? Zijn er voldoende faciliteiten en winkels in de buurt zodat je dichtbij huis kan blijven? Het zijn vragen die ons steeds vaker bezighouden nu het leven zich grotendeels in en om het huis afspeelt. We bekijken hierdoor opnieuw of we wel blij zijn met hoe we wonen.

Invloed van coronacrisis op woongenot

De coronacrisis heeft invloed op het woongenot, blijkt uit onderzoek van het Economisch Bureau van ING. Gemiddeld gezien is vier procent van de woningbezitters minder tevreden over hun eigen woning. Doordat we zoveel thuis zijn, hebben we bijvoorbeeld behoefte aan meer ruimte, een tuin of willen we de stad uit, merken ook de makelaars van Scheers Roes. Doordat de coronacrisis meer druk legt op het woongenot, wordt vaker overwogen om te verhuizen. Misschien moeten we van deze tijd wel gebruik maken om de woonwensen nog eens goed in beeld te brengen. Is dit eenmaal gedaan, dan komen we u graag verder helpen met bijvoorbeeld het in beeld brengen van de waarde van uw woning of het zoeken naar uw droomhuis.

Verhuizen of verbouwen?

Terwijl de één nadenkt over verhuizen, denkt de ander na over verbouwen. We merken dat mensen zich richten op verbouwplannen of het oversluiten van hun hypotheek om kosten te besparen, en op deze manier hun woongenot vergroten.

Weet wat je woning waard is – Een taxatie geeft inzicht

Wanneer je wilt verbouwen, oversluiten, kopen, verkopen of verduurzamen is het van groot belang dat je weet wat je woning waard is. Ook wanneer je wilt besparen op hypotheeklasten, kan de hypotheekverstrekker vragen om de waarde van een woning.

Met een NVM- taxateur van Scheers Roes ben je zeker van een betrouwbare taxatie van jouw huis. Hierdoor weet je hoeveel een huis écht waard is en worden risico’s en beperkingen in kaart gebracht. Onze taxateurs hebben een groot netwerk en kennis van de lokale huizenmarkt. Kies daarom altijd voor een makelaar die ook gecertificeerd is om te taxeren. We  kennen de bestemmingsplannen en marktontwikkelingen en hebben de meest actuele informatie over de lokale markt.

Meer weten of plannen om uw woning te verkopen? We zijn u graag van dienst. Neem contact met ons op.

Links:
Onze aanpak
Wetswijzigingen in de woningmarkt 2021
Berkelland krijgt meer dan 800 woningen er bij
Een huis kopen, de meest gestelde vragen
Een huis verkopen, dit is ons stappenplan