Nieuwbouwplan Spilkwartier

Op het terrein van de voormalige horecagelegenheid Spilman wordt het ‘Spilkwartier’ ontwikkeld. Hoewel de precieze invulling nog niet geheel vast staat en de gesprekken met de gemeente nog lopende zijn, willen wij u al wel vast een eerste impressie geven van de plannen zoals ze er op dit moment zijn en op 1 november tijdens de inloopavond zijn gepresenteerd.

Het voornemen is om de huidige gebouwen plaats te laten maken voor drie nieuwe woongebouwen.

Aan de Avesterweg is een blok met drie grondgebonden woningen gepland, die hoogstens twee verdiepingen met een kap worden. De woningen zullen zo ontworpen worden, dat ze als ook seniorenwoning gebruikt kunnen worden. Dit doordat er een extra kamer op de begane grond aanwezig is, die als slaap- en badkamer gebruikt kan worden. Deze extra kamer is echter ook geschikt als thuiswerkkantoor of bijvoorbeeld een speelkamer voor de kinderen. Een echt multifunctionele woning dus.

Aan de Meester Nelissenstraat komen twee gebouwen met elk zes appartementen. De hoogte hiervan is eveneens twee verdiepingen met een kap. De grote van de appartementen is divers, van ca. 60m2 tot ruim 100m2. Circa zes appartementen zijn gelegen op de begane grond. Deze krijgen een eigen entree aan de achterzijde en hebben hun tuin en/of terras aan de straatzijde. De appartementen op de verdieping krijgen royale balkons en loggia’s.

De twee gebouwen zullen in het midden verbonden worden door een centraal trappenhuis. Doordat het gebouw gesplitst is in twee volumes oogt het minder groot en past het goed in het straatbeeld van Beltrum. Een afgeronde hoek in het rechterdeel zorgt ervoor dat het gebouw de Meester Nelissenstraat ‘in kijkt’, waardoor het een zachtere aanblik krijgt en meedoet in de stedenbouwkundige structuur van de dorpskern.

Dit alles dient nog wel nader uitgewerkt te worden en is op dit moment ter illustratie. Zodra er meer bekend is over de definitieve plattegronden, het voorkomen van de gebouwen, de architectuur en materialisatie, zullen we dit opnieuw aan u presenteren. Deze informatie is ter indicatie en nadrukkelijk nog niet definitief. Hieraan kunnen geen rechten ontleend worden.

Bent u als woningzoekende geïnteresseerd geraakt, dan kunt u voor meer informatie contact opnemen met Anne van Hal van Scheers Roes Makelaars.