Berkelland krijgt er meer dan 800 nieuwe woningen bij

Goed nieuws voor iedereen met verhuisplannen in of naar Berkelland: de gemeente krijgt er de komende jaren tussen de 800 en 850 nieuwe woningen bij, verdeeld over de kernen.

Dat zegt wethouder wonen Maikel van der Neut die trots is dat Berkelland ‘enorme stappen zet’ op woningbouwgebied. „De krapte op de huizenmarkt in Berkelland vraagt snel om meer woningen”, aldus Van der Neut. „De gemeente gaat versnellen door extra bouwplannen op voorraad te hebben. In totaal hebben we nu ruimte gemaakt voor 800 tot 850 woningen, waarvan 150 specifiek voor wonen en zorg.”

Nieuwe wijken 

Van deze aantallen zijn er inmiddels al 230 in concrete plannen verwerkt of al (bijna) gebouwd. Voor de andere honderden woningen wordt nu gekeken naar locaties. Er komen ook echt nieuwe wijken bij, meldt de wethouder. Ook wordt naar oplossingen gezocht voor leegstaande panden en gebouwen in bijvoorbeeld winkelgebieden of gebieden die verloederen. 

Tot dertig jaar

Er is in Berkelland vooral een tekort aan betaalbare koopwoningen voor jongeren tot dertig jaar en levensloopgeschikte woningen voor ouderen nabij voorzieningen, zo blijkt uit onderzoek. Van der Neut: „Betaalbaar bouwen voor starters onder de 200.000 euro is een grote uitdaging. Daarom bevorderen we ook bouwplannen die voor doorstroming van inwoners zorgen, die nu in een betaalbare huur- of koopwoning wonen. Denk aan gezinnen die van een rijtjeswoning een stap willen maken naar bijvoorbeeld een 2 onder 1 kapwoning of zelf willen bouwen, of door luxere koopwoningen voor ouderen te bouwen.”

De rol van Scheers Roes makelaars

In nieuwbouwprojecten opereren de makelaars van Scheers Roes in nauwe samenwerking met gemeenten, projectontwikkelaar en de consument. De verkoop van nieuwbouw is wezenlijk anders dan die van bestaande woningen. Bij nieuwbouw beslist men op basis van tekeningen en illustraties. Dat vergt per project maatwerk. 

Er is een heel scala aan verkoopmiddelen beschikbaar, zoals Funda en social media, om op jacht te gaan naar de specifieke doelgroep van zo’n plan. Beter is goede kennis in huis halen over de doelgroep en de regionale markt. Niet voor niets wordt om deze reden de lokale kennis van Scheers Roes ingeschakeld. Deze informatie delen we namelijk graag met gemeenten en projectontwikkelaars. Als regionaal specialist in de woningmarkt biedt Scheers Roes meerwaarde. Dit leggen we u graag uit aan de hand van lopende projecten.