Kavels Oldenhuis in de verkoop

Inschrijving start woensdag 14 oktober via Scheers Roes Makelaars

Bekijk de Oldenhuis website en schrijf u in.

Na 13 jaar kan eindelijk de schop in de grond
Het hele plan had wat voeten in de aarde maar het bestemmingsplan is onherroepelijk en de grond wordt momenteel bouwrijp gemaakt. “Deze week gaat alles plat”, vertellen Hans Rouwmaat van Rouwmaat en Hans Smit van Koopmans Bouwgroep. Al in 2007 kochten Rouwmaat B.V. uit Groenlo en TBI-Onderneming Koopmans Bouwgroep B.V. uit Enschede het perceel ‘Oldenhuis’ aan de Borculoseweg in Groenlo met de bedoeling er woningen te realiseren. Deze week wordt ook een start gemaakt met de verkoop. Vanaf vandaag, woensdag 14 oktober, kan definitief worden ingeschreven voor de kavels. Ook is het mogelijk om vrijblijvend in te schrijven zodat je op de hoogte wordt gehouden van de ontwikkelingen. Scheers en Roes Makelaars gaat de kavels verkopen en de contactpersoon voor dit project is Anne van Hal.

De kavels
Deze week wordt een start gemaakt met de verkoop. “Er hebben zich al meer dan 400 belangstellenden gemeld. Het plan Oldenhuis is opgedeeld in drie verschillende woonvelden. Het woonveld ‘Dynamisch’ behelst 12 grondgebonden woningen voor starters en doorstromers. Op het woonveld ‘Rust’ komen levensloopbestendige woningen aan een hof met aan de voorkant een gemeenschappelijke tuin. Aan de hoofdontsluiting is ruimte voor tweekappers en vrijstaande woningen. Tenslotte biedt het hoofdveld ‘Exclusief’ luxe kavels voor eigen invulling. Denk hierbij aan villa’s op grote tot zeer grote kavels. De grootste kavel is 1500 m2 maar kan door clustering zelfs nog groter worden.

Een groene wijk, uniek in Groenlo
Plan Oldenhuis wordt echt een groene wijk. En daarmee is de wijk uniek in Groenlo. Er wordt gebruik gemaakt van bestaand groen wat direct al zorgt voor een goede woonkwaliteit. Daarnaast komen er wadi’s en wordt er geen enkele regendruppel afgevoerd via het riool. Ook wordt de wijk volledig gasloos. De elektriciteit wordt opgewekt in een eigen zonnepanelenpark aan de rand van de wijk. Het park wordt uiteraard netjes afgebakend met mooie groene hagen. Op deze manier hoeven de nieuwe bewoners van de wijk niet zelf aan de slag met zonnepanelen. “We werken voor de opwekking van zonne-energie samen met Groenkracht Groenlo. Er komen overigens ook circulaire houten woningen, twee blokken van 4 tot 5 woningen”, aldus Rouwmaat.

Inschrijven
De verwachting is dat er in het tweede kwartaal van 2021 gestart kan worden met de bouw. “Voordat de mensen de tekeningen en vergunningen in orde hebben, zijn we weer een paar maand verder. We hopen dan dat deze nieuwe en bijzondere wijk eind 2023 klaar is. Het wordt een prachtige en unieke plek; in het groen en tegen het schootsveld aan. Het is mooi dat we een oud industrieterrein kunnen veranderen in een ecologische woonwijk”, zeggen Rouwmaat en Smit. Vanaf vandaag, woensdag 14 oktober, kan definitief worden ingeschreven voor de kavels. Ook is het mogelijk om vrijblijvend in te schrijven zodat je op de hoogte wordt gehouden van de ontwikkelingen. Scheers en Roes Makelaars gaat de kavels verkopen en de contactpersoon voor dit project is Anne van Hal.