VastgoedCert gecertificeerd

Deskundig en vakbekwame makelaars

De Stichting VastgoedCert is een branchebreed platform dat zorgdraagt voor de certificatie en registratie van makelaars in onroerende zaken op basis van hun vakbekwaamheid. De Stichting VastgoedCert heeft als doel de kwaliteit en vakbekwaamheid van makelaars o.z. te waarborgen en waar mogelijk te verbeteren. De gecertificeerde makelaars van Scheers & Roes zijn bij VastgoedCert op basis van hun vakbekwaamheid geregistreerd. Een VastgoedCert-registratie betekent voor een makelaar een belangrijke pré. Het VastgoedCert-keurmerk is voor opdrachtgevers van Scheers & Roes de aanduiding dat ze op deskundigheid en vakbekwaamheid kunnen vertrouwen.

VastgoedCert gecertificeerde woningmakelaars herkent u aan de titel RM (Register-Makelaar). Gecertificeerde deskundigen op het gebied van Bedrijfsmatig Vastgoed en Landelijk Vastgoed voeren eveneens de titel RM. Bij VastgoedCert gaat het om certificering van personen. Het keurmerk staat voor de deskundigheid en vakbekwaamheid van de individuele makelaars, waarvan er voor Scheers & Roes 4 werkzaam zijn.

NVM of RMT, wat is het verschil?

Brancheorganisaties, zoals NVM, zijn belangenorganisaties of ondernemersverenigingen van makelaars. Zij ondersteunen hun leden in brede zin en zien ook toe op ethische normen en gedragsnormen. VastgoedCert kijkt naar de vaktechnische bekwaamheid van makelaars. Voor brancheorganisaties kan certificering een voorwaarde zijn voor het lidmaatschap.