Brouwhuizen, een woondroom die uitkomt!

Familie Beurskens, Groenlo

De mix van nieuwbouw en bestaande woningen maakt de wijk sfeervol. Dat is toch echt wel de charme eraan.

Wat voorheen nog het brouwerijterrein was van bierbrouwer Grolsch is inmiddels het prachtige Brouwhuizen: een sfeervolle, karakteristieke en groene woonwijk met ruime eengezinswoningen. Onlangs zijn de eerste woningen van de eerste fase, type koetsier, opgeleverd. De kersverse bewoners, waaronder de familie Beurskens, kunnen niet wachten om hun nieuwe woonplek te betrekken. “Dit is echt onze droom!”

Familie Beurskens voor hun nieuwe woning in Groenlo

Als klein jongetje liep Frank Beurskens al dagelijks over de grond van Brouwhuizen naar school, toen nog langs de brouwketels van de bierbrouwerij. Inmiddels hebben hij en zijn vrouw Ellen op diezelfde grond hun eigen huis laten bouwen. Samen met dochters Nikee (19) en Milou (16) kijken ze enorm uit naar de verhuizing. “Het is een heerlijke plek, vlakbij het centrum en toch lekker rustig,” aldus Frank. “De mix van nieuwbouw en bestaande woningen maakt de wijk sfeervol. Dat is toch echt wel de charme eraan.”

Aanvankelijk had het gezin haar oog laten vallen op een bestaand huis elders in Groenlo. Na afl oop van een informatieavond in 2017 over de bouwplannen, die Frank bijwoonde met zijn dochter Nikee, waren ze echter direct verkocht: Brouwhuizen moest hun nieuwe thuis
worden. En toen ging het snel. “Er was nog maar één kavel met schildkap, de rest was al vergeven. Op die kavel was al wel een optie gedaan door anderen. Het contact met Scheers & Roes is toen heel snel gelegd: donderdagmiddag vulden we het inschrijfformulier in en vrijdag hadden we het al voor elkaar. De optionele kopers hadden zich teruggetrokken en wij waren de gelukkige eigenaren van de kavel,”
vertelt Frank. “Ja, het was nogal een verrassing allemaal,” lacht Ellen. “Achteraf gezien is het echt heel snel en spontaan gegaan. We hebben gewoon puur geluk gehad en we zijn er hartstikke blij mee!”