Brouwhuizen - Groenlo

Wonen op de plek waar ooit het allereerste Grolschbier werd gemaakt? Het kan in nieuwbouwwijk Brouwhuizen, dat op het voormalige terrein van de bierbrouwer wordt ontwikkeld. De wijk grenst aan de oude vestingstad, waardoor alle voorzieningen lopend of met de fiets bereikbaar zijn. Van rijwoningen tot vrijstaande huizen, Brouwhuizen bestaat uit verschillende nieuwbouwprojecten. De wijk heeft hierdoor een gevarieerde uitstraling. Met aan de ene kant het sfeervolle centrum en aan de andere kant het Achterhoekse landschap, is het hier fijn wonen.

Project Brouwhuizen Groenlo

Aan de noordkant van Groenlo verrijst een nieuwe woonwijk op het voormalige brouwerijterrein van bierbrouwer Grolsch: Brouwhuizen. Een veelzijdige, groene wijk omringd door natuur en plaatsen die herinneren aan de rijke geschiedenis van Groenlo als vestingstad. 

Brouwhuizen ligt op loopafstand van het centrum van Groenlo, dat bekend staat om zijn bourgondische sfeer. Hedendaagse winkels en historische gebouwen worden afgewisseld met café's, restaurants en terrassen, waar het zowel voor de eigen inwoners als toeristen goed toeven is. Groenlo profileert historische vestingstad waar veel te beleven is. Op tal van plaatsen in het centrum is het verleden van de oude 'veste Grol' verweven met het dagelijks leven van nu. 

Woningtypes:

Type Koetsier: 

20 twee-onder-één-kap woningen 
3 vrijstaande woningen 


Type Schout: 
4 vrijstaande levensloopbestendige en/of gezinswoningen 


Type Pionier: 
2 hoekwoningen, levensloopbestendig 
2 tussenwoningen, levensloopbestendig


Type Heraut: 
4 twee-onder-één-kap woningen 

Downloads