Is een taxatie echt nodig?

Is een waardebepaling niet voldoende?

De waarde van een woning wordt door een taxatie bepaald. Een taxatie kan om verschillende redenen nodig zijn. De hypotheek is de meest voorkomende reden voor een waardebepaling van de woning. Geldverstrekkende instellingen eisen dat een gecertificeerde taxateur deze waardebepaling doet.

NRVT taxateur, dan doet u zaken met een specialist

Alle makelaars van Scheers & Roes Makelaars zijn geregistreerd in de registers van VastgoedCert en NRVT. Kiest u voor uw taxatieopdracht een Register-Taxateur (RT) van het Nederlands Register Vastgoed Taxateurs (NRVT), dan weet u zeker dat u zaken doet met een specialist. De Register-Taxateur voldoet aan de eisen met betrekking tot vakbekwaamheid, houdt zijn vakkennis op peil, werkt conform de gedrags- en beroepsregels en onderwerpt zich aan het tuchtrecht.

NWWI keurt de rapporten van woningtaxaties

Het Nederlands Woning Waarde Instituut, het NWWI, valideert (keurt) rapporten van woningtaxaties van aangesloten taxateurs en ziet erop toe dat elke taxatie uniform en volgens duidelijke richtlijnen is opgesteld. Geldverstrekkers, intermediairs en consumenten krijgen zo heldere, objectieve en betrouwbare woningtaxaties die inzicht geven in de wijze waarop de getaxeerde waarde tot stand is gekomen. De taxateurs van Scheers & Roes zijn aangesloten bij NWWI en voldoen hiermee aan strenge kwaliteitseisen.

Taxaties Scheers en Roes MakelaarsMeer informatie:
Taxeren
NRVT erkende taxateur
Vastgoed taxaties volgens NMI
NWWI valideert taxaties
De meest gestelde vragen over taxaties