In drie stappen dichter bij je droomhuis

Jouw ideale woning?

Bij een droomhuis denk je misschien in eerste instantie aan een riante vrijstaande villa, een inpandig zwembad, privépaardenstallen of een eigen olijfboomgaard. Toch zijn ‘groot’ en ‘luxe’ niet allesbepalend als het gaat om prettig wonen, blijkt uit representatief onderzoek naar de woonwensen van Nederlanders dat Psychologie Magazine uitvoerde, mogelijk gemaakt door de NVM. Het belangrijkst vinden we een fijne buurt. En dat is niet voor niks.

En die ideale woning zelf? Die kan best heel klein zijn, zodat je geld overhoudt voor andere dingen. Of oud en vervallen, maar vol mooie jeugdherinneringen. Lees in dit nieuwsbericht wat voor jou persoonlijk belangrijk is om fijn te kunnen wonen. Dan maken de makelaars van Scheers & Roes samen met u een toekomstplan; hopelijk brengt het je op ideeën en komt dat ‘droomhuis’ weer wat dichterbij. Tenzij je daar natuurlijk al woont.

Scheers & Roes verplaatst zich in uw woonbehoefte

‘Een huis vervult een oerbehoefte,’ dat weten de makelaars van Scheers & Roes maar al te goed: het is niet alleen een plek waar je veilig bent. Vanuit een fijn huis kun je ook contact maken met die buitenwereld’, aldus Arjan Nijland. ‘Het allerbelangrijkst bij wonen vinden mensen een ‘fijne buurt of wijk’, direct gevolgd door ‘geen geluidsoverlast van omgeving of buren’; mensen willen de mogelijkheid tot sociaal contact hebben, maar het ook kunnen buitensluiten’. Andre Scheers: ‘Juist het sociale aspect is van doorslaggevend belang voor woongeluk, blijkt uit allerlei onderzoeken – maar wordt vaak onderschat. Kopers van een woning adviseren we dan ook niet alleen de woning te bezichtigen, maar zich ook te verdiepen in de buurt en de omgeving.

TOP 5 BELANGRIJKSTE WOONWENSEN VAN NEDERLANDERS
1. Een fijne buurt of wijk  52%
2. Geen of weinig geluidsoverlast van de omgeving of buren  49%
3. Veel leefruimte en lage woonlasten  beide 43%
4. Veel buitenruimte  42%
5. Een goed te onderhouden huis en veel privacy  beide 41%

VOOR MIJN DROOMHUIS BEN IK BEREID OM…
1. Gemiddeld een half uur langer te reizen naar mijn werk  71%
2. Minimaal een half uur verder van mijn naaste familieleden en goede vrienden te wonen  66%
3. Een ingrijpende verbouwing van minimaal een half jaar te doorstaan  52%
4. Te bezuinigen op vakanties  44%
5. Van de stad naar het platteland, of andersom, te verhuizen  36%
6. Minimaal vier uur per week extra te werken  33%
7. Een andere baan te zoeken  25%

In drie stappen dichterbij je droomhuisOOK NOG OPVALLEND:
• Twee keer zoveel mannen (18%) als vrouwen (9%) zijn bereid hun auto de deur uit te doen voor hun droomhuis.
• Mannen zijn vaker bereid om verder weg te gaan wonen van naaste familieleden en vrienden (ruim 70 %) dan vrouwen (zo’n 60 %).
• Hoe ouder we zijn, hoe minder zin we hebben in een ingrijpende verbouwing: tot 34 jaar ziet 65% dat zitten, van de 50- tot 64- jarigen nog maar 34%.

5% van de huizenbezitters woont op dit moment in zijn absolute droomhuis

Hoe zou je het allerliefst willen wonen en op welke manier breng je dat  ideaal dichterbij? Doe de test, in slechts 3 stappen brengen we je dichterbij je droomhuis.