Europlein - Groenlo

Kwaliteit en leefbaarheid van de binnenstad van Groenlo

Met de uitvoering van het plan “stad Groenlo” wordt een belangrijke bijdrage geleverd aan de kwaliteit en leefbaarheid van de binnenstad van Groenlo. Een relatief klein maar beeldbepalend onderdeel van dit plan is de revitalisatie van het “Europlein”.

Een plein dat overigens pas in 1958 na de sloop van het monumentale pand van bakkerij Nijhoff is ontstaan. Het hoofduitgangspunt bij de totstandkoming van dit deel van het totale bouwplan is het in ere herstellen van de historische bebouwingscontouren door toevoeging van woningen. Elke individueel vormgegeven woning verwijst daarbij naar een verschillende tijdsperiode uit het begin van de vorige eeuw. Het onderlinge verschil in kleur- en materiaalgebruik versterkt het individuele karakter hetgeen karakteristiek is voor de bebouwing binnen de oude vesting van Groenlo.

De woningen worden geheel traditioneel gebouwd naar de normen van deze tijd. Naast de gevels zijn ook de plattegronden van de woningen met zorg samengesteld met als doel om de toekomstige bewoners optimaal te kunnen laten genieten van de omgevingskwaliteit van deze locatie. Uiteraard zijn wij graag behulpzaam uw eventuele aanvullende wensen optimaal in te kunnen passen.

Lievelderstraat 0k4 Lievelderstraat 0k6
Nieuwbouw in Vestingstad Groenlo, Europlein Euoplein, Groenlo, Nieuwbouw, Scheers en Roes
Helft van dubbel
Aantal slaapkamers 3
Aantal kamers 4
Perceelopp 120m2
Woonopp 118m2
Inhoud ca 410 m3
Vrijstaande woning
Aantal slaapkamers 3
Aantal kamers 4
Perceelopp 154m2
Woonopp 108m2
Inhoud 402m3

Groenlo maakt deel uit van de gemeente Oost Gelre. De stad ligt in de Achterhoek, op zo’n 10 kilometer van de Duitse grens. Omdat Groenlo een kleine plaats is, zijn voorzieningen als scholen en winkels lopend of met de fiets bereikbaar. Bovendien rijd je via de N18 en A18 makkelijk naar steden als Doetinchem, Arnhem en Enschede.