In het prachtige buitengebied tussen Neede en Diepenheim in het buurtschap Lochuizen ligt op een perceel van ruim 17.000 m² deze vrijstaande woonboerderij met garage. Het huis staat iets van de weg verscholen, heerlijk vrij en met optimale privacy. Het perceel bestaat uit een fraaie boomgaard met diverse oude appelrassen, een vijver, een kikkerpoel, diverse houtsingels en een groentetuin.

Bekijk de huispagina van deze woning
Vrijstaande woning
Bouwjaar 1929
Aantal slaapkamers 5
Aantal kamers 6
Woonoppervlakte 185 m2
Perceeloppervlakte 17015 m2
Inhoud 775 m3
Energielabel Energielabel C

Verder is er een carport en een overkapte ruimte gelegen naast de garage. Dit perceel bied diverse mogelijkheden, zoals het houden van dieren en het kweken van groente en fruit op eigen terrein. Deze vrijstaande woning is gebouwd in 1929, heeft een inhoud van ca. 775 m³ en een gebruiksoppervlakte woonruimte van ca. 185 m². De externe bergruimte bedraagt 55 m² en de overige inpandige ruimte bedraagt 14 m². De perceelgrootte bedraagt 17.015 m² . De indeling is als volgt:

Kelder:
Vanuit de bijkeuken is een ruime kelder met een marmeren vloer te bereiken. Deze is uitermate geschikt voor het langdurig gekoeld bewaren van bijvoorbeeld alcoholische dranken of fruitsappen en van etenswaren zoals aardappels, groenten, kazen en jams. Begane grond:
Hal, toilet, badkamer met douche, zitbad en wastafel. Woonkamer voorzien van kurkvloer en inbouw houthaard, de keuken beschikt over een plavuizen vloer en inbouwkeuken met gasfornuis, afzuigkap, koelkast en oven. Bijkeuken en hal. Studeerkamer en slaapkamer met vaste kast. Eerste verdieping:
Royale overloop met berging, cv-opstelling en meerdere vaste kasten, vier slaapkamers die allemaal voorzien zijn van dubbele vaste kasten. De badkamer is voorzien van toilet en wastafel. Zolder:
Door middel van een losse trap is de vliering te bereiken met zowel een berging aan de voorzijde als aan de achterzijde van de woning. De kenmerken van de woning zijn:
– Verwarmd middels een HR Nefit ecoline cv-installatie (bouwjaar 1996).
– Energielabel C.
– Voorzien van gevelisolatie, dakisolatie en gedeeltelijk isolerende beglazing.
– De buitenkozijnen zijn in 2021 geschilderd en de luiken in 2022.
– Naast een zonneboiler ten behoeve van warmwater beschikt de woning over maar liefst 20 zonnepanelen (3,4 kWp). Deze zijn in 2016 geplaatst.
– Rondom de woning bevindt zich een carport en een overkapte ruimte gelegen naast de garage. Daarnaast een tuin met gazon, borders en zitjes. De boomgaard met diverse oude appelrassen is bij uitstek geschikt voor de liefhebber van eigen fruit. Verder is er een tweede boomgaard met o.a. pruimen en walnoten, een vijver, kikkerpoel en een plantenkas.
– Een vijver is beschikbaar die gevoed wordt met grondwater en waaruit de tuin kan worden gesproeid. Er is hiervoor ook een grondwaterpuls geslagen.
– Het object is gelegen in het buitengebied van Neede op steenworpafstand van natuurgebied De Needse Berg en het Needse Achterveld. Diverse voorzieningen bevinden zich in Neede dat is gelegen op circa 10 minuten fietsen.
– Plaatsen als Hengelo en Enschede zijn via de N18 bereikbaar met de auto in ongeveer 25 minuten.
– Van het huis is een bouwtechnisch rapport opgesteld. Dit is in te zien via de woningwebsite. Tot zekerheid van de nakoming van de verplichtingen van de koopovereenkomst dient de kopende partij een bankgarantie (10% van de koopsom) te stellen bij een Nederlandse bankinstelling c.q. een waarborgsom (10% van de koopsom) te storten bij de notaris. Aan de gegevens die in de brochure staan vermeld kunnen geen rechten worden ontleend. Aanbiedingen kunnen worden gezien als een uitnodiging tot het doen van een bod. De diensten die Scheers & Roes Makelaars verleent, geschieden onder de voorwaarden van de NVM.

Vergelijkbare objecten