Gasloos? Jazeker! Het is heerlijk wonen in deze, met oog voor detail, verbouwde woonboerderij.

Bekijk de huispagina van deze woning
Vrijstaande woning
Bouwjaar 1847
Aantal slaapkamers 4
Aantal kamers 6
Woonoppervlakte 249 m2
Perceeloppervlakte 16480 m2
Inhoud 899 m3
Energielabel Energielabel A+

De sfeer van vroeger gaat hier moeiteloos samen met hedendaags wooncomfort. Daarnaast beschikt de woning over alle voorzieningen op de begane grond waaronder één slaapkamer en badkamer. Voor het stallen van twee auto’s is er een, in stijl gebouwde, kapschuur beschikbaar. Naast de kapschuur staan een prachtige schöppe en een vrijwel nieuwe schuur. Het geheel is gelegen op een royaal perceel van maar liefst 16.480 m² en ligt pal aan de Ramsbeek in het schitterende buitengebied tussen Eibergen en Rekken. De perceelgrootte bedraagt 16.480 m². De woning is gebouwd omstreeks 1847 en uitgebouwd omstreeks 1912, heeft een inhoud van ca. 899 m³ en een gebruiksoppervlakte woonruimte van ca. 249 m². De externe bergruimte bedraagt ca. 182 m². De indeling is als volgt:

Begane grond:
Entree, bijkeuken met keukenblok en gootsteen, berging, keuken voorzien van inbouwkeuken met een inductiekookplaat, afzuigkap, koelkast, magnetron, vaatwasser en oven. De keuken beschikt daarnaast over vaste kasten. De sfeervolle woonkamer is middels schuifdeuren gescheiden van de keuken. Centraal middelpunt van de woonkamer is de zandsteen schouw met aansluiting voor een houtkachel. Tevens biedt de woonkamer door de diverse raampartijen een prachtig uitzicht over het erf. Aan de voorzijde van de woning bevindt zich de voorkamer. Een stijlvolle ruimte met de sfeer van vroeger en een prachtige schouw die, evenals de vloer, is voorzien van ouderwets tegelwerk. De ruimte is daarnaast voorzien van authentieke kasten met ouderwetse paneeldeuren. Naast de voorkamer is de slaapkamer met aangrenzende badkamer met douche, toilet en wastafel gelegen. Wasruimte, Toilet met wandcloset en urinoir.

1e Verdieping:
Overloop voorzien van vaste kasten. Drie slaapkamers waarvan twee voorzien van een vaste kast en één met trapopgang naar de zolderberging. Badkamer met ligbad, douche, dubbele wastafel, bidet en elektrische vloerverwarming. Separaat toilet met fonteintje.

2e Verdieping:
Vanuit een slaapkamer te bereiken zolderberging. De kenmerken zijn:
– Centraal verwarmd middels een warmtepomp.
– Energielabel A+
– Voorzien van maar liefst 42 zonnepanelen.
– Voorzien van dak-, muur- en vloerisolatie.
– Houten kozijnen met isolerende beglazing.
– Voor bezoek is er een parkeerplaats aangelegd aan de voorzijde.
– Deze woning heeft alle voorzieningen op de begane grond, waaronder één slaapkamer en badkamer.
– De tuin is voorzien van een sproei installatie.
– Het perceel is eveneens omsloten via de hoge dijk.
– Aan bijgebouwen staat er een bakhuisje, de hierboven reeds genoemde kapschuur annex berging voor het stallen van twee auto’s, een grote, in 2021 gebouwde en in Douglashout uitgevoerde, garage annex schuur van maar liefst 55 m2. Tot slot staat er, grenzend aan de tuin, een stijlvolle Schöppe die enerzijds dienst doet als techniekruimte voor de warmtepomp met bergruimte en anderzijds is ingericht als gezellige ontspanningsruimte, voorzien van buitenkeuken met gootsteen. Deze ruimte is prachtig afgetimmerd met eikenhout, volledig afsluitbaar door grote pui met glas en tevens voorzien van een slaapkamer met toilet en wastafel en een douche. Ideaal geschikt als ruimte voor logees.
– Rondom de woning bevindt zich een volledig ingericht en goed onderhouden erf met sierbestrating, een prachtige tuin welke is voorzien van een gazon, borders, meerdere zitjes, een groot weiland met omheining en een kleine weide omsloten door een hekwerk voor het houden van kleinvee.
– Het object is gelegen net buiten Eibergen op enkele minuten van de N18 richting Enschede/Hengelo en Doetinchem Arnhem. Eibergen is een prachtig dorp met diverse voorzieningen zoals winkels, horeca gelegenheden, scholen (basis en voortgezet onderwijs), sportvoorzieningen, een openluchttheater en een theater. Het buitengebied van Eibergen met onder andere het riviertje de Berkel en de Ramsbeek liggen in de directe omgeving. Al met al een heerlijke plek om tot rust te komen en comfortabel te wonen en te werken. Tot zekerheid van de nakoming van de verplichtingen van de koopovereenkomst dient de kopende partij een bankgarantie (10% van de koopsom) te stellen bij een Nederlandse bankinstelling c.q. een waarborgsom (10% van de koopsom) te storten bij de notaris. Aan de gegevens die in de brochure staan vermeld kunnen geen rechten worden ontleend. Aanbiedingen kunnen worden gezien als een uitnodiging tot het doen van een bod. De diensten die Scheers & Roes Makelaars verleent, geschieden onder de voorwaarden van de NVM.

Vergelijkbare objecten