Het huis met de klok staat te koop! Deze opvallend lichte voormalige onderwijzerswoning (Meistershuus) is centraal gelegen in het dorp Haarlo. De woning beschikt over een slaapkamer en badkamer op de begane grond en drie slaapkamers op de bovenverdieping.

Bekijk de huispagina van deze woning
Vrijstaande woning
Aantal slaapkamers 4
Aantal kamers 5
Woonoppervlakte 146 m2
Perceeloppervlakte 753 m2
Inhoud 556 m3
Energielabel Energielabel G

Fijne woning met de hele dag lichtinval, de zon gaat op in de slaapkamer en onder in de woonkamer. Buitenkans die niet vaak voorbijkomt! De perceelgrootte bedraagt ca. 753 m2. Deze woning is gebouwd omstreeks 1900, heeft een inhoud van ca. 556 m3 en een gebruiksoppervlakte woonruimte van ca. 146 m2. De overige inpandige ruimte bedraagt 10 m2 en de externe bergruimte bedraagt 34 m2. De indeling is als volgt:

Begane grond:
Ruime entree/hal met trapopgang, slaapkamer met douche en voorzien van airco, in de voormalige opkamer gesitueerde keuken met inbouwkeuken voorzien van oven, gaskookplaat en afzuigkap, onder de keuken gelegen kelder, royale woonkamer, achteringang met vaste kast en badkamer (bouwjaar 2004) met ligbad en douche. Separaat toilet met wandcloset en fonteintje.

1e Verdieping:
Overloop met drie slaapkamers waarvan twee slaapkamers voorzien van een vaste kast en één slaapkamer heeft ook nog een wastafel. Vanuit een andere slaapkamer is de bergruimte te bereiken en er is tevens nog een extra bergruimte via de overloop te bereiken. Tweede toilet met fonteintje. De kenmerken zijn:
– Centraal verwarmd middels Nefit HR combiketel (bouwjaar 2004).
– De woning is in 2004 uitgebouwd aan de achterzijde ten behoeve van de achteringang, het toilet en de badkamer.
– De woning beschikt over energielabel G.
– Opvallend kenmerk is de klok die in de voorgevel is opgenomen.
– De slaapkamer op de begane grond is voorzien van een airco.
– De woning ligt op een terp, historisch hield men in dit huis altijd droge voeten (Berkel).
– Er is een grondwaterput aanwezig voor beregening van de tuin.
– Authentieke elementen aanwezig, zoals schuiframen, schuifluiken, hoge plafonds en hoge kamers.
– Niet dragende muren/zelfdragende kapconstructie boven waardoor herindeling naar eigen inzicht mogelijk is.
– Het bijgebouw bestaande uit een wintertuin, ruime schuur en overkapping is een heerlijke plek om te verblijven tijdens de zomers en vormt een prachtige aanvulling op het huis. Traditioneel gebouwd in de zelfde stijl als het huis van steen met een betonvloer en een beschoten kap gedekt met keramische dakpannen. De kozijnen zijn van hardhout met isolerende beglazing. Daarnaast is het bijgebouw voorzien van een tegelvloer, een praktische bergzolder, openslaande tuindeuren en een aansluiting voor een gaskachel (gasaansluiting en rookgasafvoer).
– Rondom de woning bevindt zich een ruime tuin. De tuin biedt aan de achterzijde veel privacy.
– Parkeren op eigen terrein onder de carport.
– Haarlo is gelegen in de gemeente Berkelland tussen de grotere kernen Borculo, Neede en Eibergen. Het dorp kent een bloeiend verenigingsleven met als centraal middelpunt kulturhus ‘t Stieltjen, een multifunctioneel gebouw waarin meerdere verenigingen en organisaties hun activiteiten houden. Tevens is er een basisschool, OBS De Voshaar gevestigd. Borculo, Neede en Eibergen zijn plaatsen met een breed scala aan voorzieningen. Deze zijn bereikbaar binnen 5 minuten met de auto. Tot zekerheid van de nakoming van de verplichtingen van de koopovereenkomst dient de kopende partij een bankgarantie (10% van de koopsom) te stellen bij een Nederlandse bankinstelling c.q. een waarborgsom (10% van de koopsom) te storten bij de notaris. Aan de gegevens die in de brochure staan vermeld kunnen geen rechten worden ontleend. Aanbiedingen kunnen worden gezien als een uitnodiging tot het doen van een bod. De diensten die Scheers & Roes Makelaars verleent, geschieden onder de voorwaarden van de NVM.

Vergelijkbare objecten