Heerlijk rustig en vrij wonen op een riant perceel van maar liefst 1845 m2! Dat kan in deze prachtige, karakteristieke woonboerderij met vrijstaande schuur. Bouwjaar omstreeks 1880, de originele boerderij is omgebouwd tot woonboerderij in 1971, heeft een inhoud van ca. 727 m3 en een gebruiksoppervlakte van ca. 152 m2.

Bekijk de huispagina van deze woning
Vrijstaande woning
Bouwjaar 1880
Aantal slaapkamers 4
Aantal kamers 6
Woonoppervlakte 152 m2
Perceeloppervlakte 1845 m2
Inhoud 727 m3
Energielabel Energielabel C

De overige inpandige ruimte bedraagt 38 m2 en de externe bergruimte bedraagt 17 m2. De indeling van de woning is als volgt:

Begane grond:
Entree/hal, keuken voorzien van inbouwkeuken met gasfornuis en afzuigkap, bijkeuken met opstelplaats voor een wasmachine, vriezer, koelkast, etc., toilet en douche met wastafel. De eetkamer grenst aan de keuken, is voorzien van een prachtige schouw met aansluiting voor een houtkachel en biedt naast veel sfeer een schitterend uitzicht op de tuin. Er eten is telkens weer een feestje! Vanuit de eetkamer is de studeerkamer (vroeger woonkamer) bereikbaar. Deze kamer is voorzien van een statige schouw met tegelwerk en een stijlvolle potscheuren tegelvloer. Naast de studeerkamer bevinden zich drie kamers die dienst doen als slaapkamers en kantoortje. De voormalige deel van het huis doet al geruime tijd dienst als heerlijk riante woonkamer en is naast een plavuizenvloer voorzien van fraai gebintwerk.

1e Verdieping:
De eerste verdieping is vanuit de woonkamer (vroegere deel) bereikbaar en bestaat uit een grote zolderberging met voldoende ruimte voor het creëren van tenminste twee slaapkamers. Vanuit de studeerkamer is het andere deel van de eerste verdieping bereikbaar. Hier bevindt zich een slaapkamer. Bijzonderheden:
– Energielabel C.
– Verwarmd middels een Rehema Calenta 35S HR CV ketel (bouwjaar 2017).
– Deze woning biedt alle voorzieningen op de begane grond waaronder meerdere slaapkamers en badkamer.
– Voorzien van hardhouten kozijnen met HR++ beglazing. De spouwmuren zijn nageïsoleerd.
– De vrijstaande garage annex carport en berging bevindt zich achter de woning en is bereikbaar via een oprit aan de rechterzijde van het perceel. De garage is gedekt met een stijlvolle oud Hollandse dakpan.
– Rondom de woning bevindt zich een heerlijke vrij gelegen tuin met veel privacy. De tuin is o.a. voorzien van een royaal gazon, borders en meerdere terrassen waaronder een terras op het zuiden. De waterput is onlangs opnieuw opgemetseld. Doordat de woning een eind vanaf de weg is gelegen, is de beleving van heerlijk vrij wonen optimaal.
– De woning is gelegen in het dorp Rietmolen. Rietmolen is een levendige kern waar het goed wonen en werken is voor jong en oud. Dit blijkt onder andere uit het verenigingsleven en diverse maatschappelijke evenementen met als middelpunt de Dorpsaccommodatie Rietmolen (DAR). Grotere kernen met winkelvoorzieningen zoals Neede, Haaksbergen en Eibergen liggen op 5-10 autominuten. Via de rijksweg N18 ligt Rietmolen op circa een kwartier rijden van de steden Enschede en Hengelo. Daarmee is het rustig en betaalbaar wonen in een gemoedelijk dorp uitstekend te combineren met bijvoorbeeld het werken in de stad. Tot zekerheid van de nakoming van de verplichtingen van de koopovereenkomst dient de kopende partij een bankgarantie (10% van de koopsom) te stellen bij een Nederlandse bankinstelling c.q. een waarborgsom (10% van de koopsom) te storten bij de notaris. Aan de gegevens die in de brochure staan vermeld kunnen geen rechten worden ontleend. Aanbiedingen kunnen worden gezien als een uitnodiging tot het doen van een bod. De diensten die Scheers & Roes Makelaars verleent, geschieden onder de voorwaarden van de NVM.

Vergelijkbare objecten