Veilig verhuren

Opletten wie u als huurder in uw woning laat wonen

Het verhuren van een woning brengt risico’s met zich mee, omdat u niet weet hoe de huurders met uw woning omgaan en welke activiteiten er in de woning plaatsvinden. Dit kan grote (financiĆ«le) gevolgen hebben voor de verhuurder. Als verhuurder moet u dan ook goed opletten wie u als huurder in uw woning laat wonen.

Screenen van de huurder

Wanneer u de hulp inschakelt van een verhuurmakelaar van Scheers & Roes is het goed te weten dat we huurders screenen. Scheers & Roes maakt hierbij gebruik van de NVM Woontoets. De NVM Woontoets richt zich op het screenen van (potentiële) huurders. De uitvoering van de NVM Woontoets wordt verzorgd door de Validata Group. De Validata Group is gespecialiseerd in het screenen van persoonsgebonden gegevens. De kandidaat geeft toestemming voor de screening, op deze manier is de kandidaat de dataleverancier.

Mocht u de verhuur zelf regelen, dan is het goed om te realiseren dat een kwaadwillende huurder een woning huurt door gebruik te maken van een vals, gestolen of vermist identiteitsbewijs of op naam van een katvanger.